omgaan met goedbedoelde adviezen
Life

Omgaan met goedbedoelde adviezen

Hoe moet je omgaan met goedbedoelde adviezen? Deze adviezen komen vaak uit een goed hart, maar hebben vrijwel altijd een negatieve lading. Het is dus soms lastig om hiermee om te gaan. Vaak zit je namelijk helemaal niet te wachten op een goedbedoeld advies. Dit onderwerp bespreek ik in mijn zeventiende podcastaflevering ‘Gοed bedoelde adviezen’.

Wat zijn goedbedoelde adviezen en wanneer kun je ze verwachten?

Goedbedoelde adviezen zijn adviezen waar jij niet om hebt gevraagd, maar wel mee moet omgaan. Deze adviezen kun je op ieder (onverwacht) moment ontvangen van een kennis, vriend(in) of familielid. Als jij bijvoorbeeld in je verhaal post dat je vandaag een mindere dag hebt, kunnen er goedbedoelde adviezen in jouw DM’s verschijnen. Zo kunnen deze vol tips staan om gezonder te leven en meer te sporten zodat jij je (volgens dit advies) een volgende keer een stuk beter voelt. Natuurlijk zit jij hier niet op te wachten en vaak weten mensen niet wat jouw precieze situatie is. Hierdoor kunnen zij zich niet goed genoeg inleven en ontstaat er een ‘advies’ dat zij absoluut met je willen delen.

Hoe kun je omgaan met goedbedoelde adviezen?

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het beste kun je zo’n ongewenst advies links laten liggen. De goedbedoelde adviezen waar jij mee moet omgaan, komen vaak voort uit de onzekerheden en angsten van de desbetreffende persoon. Als jij bijvoorbeeld wilt beginnen met ondernemen, iets wat onzekerheden kan opleveren, kan een ander zijn of haar twijfel op jou projecteren. Een onderneming hebben hoeft echter geen onzeker leven te creëeren. Als jij zorgt voor genoeg opdrachten, een vast maandsalaris en een goede buffer, is het een heel fijne stap richting jouw droomleven.

Als je iets niet probeert, weet je niet of het lukt. Misschien gaat ondernemen, of een andere droom, je wel enorm goed af. Wellicht ook niet, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Nee heb je en ja kun je krijgen. Alleen door dingen te proberen, kun je ernaartoe werken om te leven op je eigen voorwaarden.

Ga je dromen achterna

Omgaan met goedbedoelde adviezen is één ding, maar ga daarna vooral je dromen wel achterna. Doe wat voor jou goed voelt en kies je eigen pad. Als de ene weg het niet helemaal is voor jou, probeer je het andere pad uit. Zo werk je richting jouw doelen en kun je uiteindelijk doen wat jij echt graag wilt.

Heb jij weleens goedbedoelde adviezen gekregen? Hoe ging je hiermee om?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *