Aflevering

Mijn podcastshow is terug

Een project waar ik in 2021 vol enthousiasme mee begon, is de Ondernemen met een uitdaging podcast. De eerste afleveringen stonden in het teken van mijn eigen verhaal. Ik vertelde over mijn weg naar het ondernemerschap en het ondernemen én leven op mijn eigen voorwaarden. Steeds vaker nodigde ik ook andere ondernemers met een uitdaging uit om te komen praten over het bedrijf dat zij runnen, terwijl ze ook moeten dealen met een uitdaging. Waar het project lang op een laag pitje stond, kan ik enthousiast zeggen dat de podcastshow weer terug is! Deze keer trap ik af met podcastaflevering 28 ‘Yes, we gaan weer van start! Kleine update’.

Druk, druk, druk

Ken je dat liedje van Herman van Veen? Dat is wel toe te passen op mijn laatste jaar. Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. Ik had het ontzettend druk met werk en andere prioriteiten, waardoor het editen van de podcastafleveringen er continu bij inschoot. Natuurlijk had ik van de podcastshow een prioriteit kunnen maken, maar eerlijk gezegd was daar gewoonweg geen ruimte voor. In het begin was ik vaak tot laat in de avond of zelfs in het weekend bezig met het editen van afleveringen, wat heel veel energie kostte. Dat was nou juist niet waarom ik een eigen bedrijf was begonnen. Ik wil(de) kunnen ondernemen en leven op mijn voorwaarden en ik besloot de podcast even te laten voor het was.

Uitbreiding van mijn team en de podcastshow is weer terug

Gelukkig kan ik meedelen dat er vanaf nu elke twee weken een nieuwe aflevering online komt van de Ondernemen met een uitdaging podcast. Mijn podcastshow is dus weer terug van weggeweest, na een lange pauze (in april 2023 kwam de laatste aflevering online, oeps). Ik heb mijn team namelijk kunnen uitbreiden met een podcast-editor – Lars, welkom bij het team! Hij zal al mijn opnames editen, zodat ik mijn kennis en de kennis van gasten weer met je kan delen. Dat ik een editor heb kunnen toevoegen aan mijn team, zorgt ervoor dat er een enorme last van mijn schouders is gevallen. Ik hoef niet meer zelf de afleveringen te editen, een taak die te veel energie vrat in plaats van dat ik er blij van werd.

Ontwikkelingen van mijn bedrijf

Niet alleen heb ik een podcast-editor mogen verwelkomen in mijn team. De afgelopen jaren hebben zowel mijn bedrijf als ik veel ontwikkelingen doorgemaakt. Ik startte natuurlijk ooit in mijn eentje met mijn bedrijf. Drie jaar geleden kwam Chloë erbij als mijn virtual assistent. Ik kreeg namelijk meer werk aangeboden dan ik aankon. Anderhalf jaar geleden verwelkomde ik Marloes als tekstschrijver bij het team. En met Lars als editor staat de teller nu dus op vier mensen (inclusief mezelf) die op vaste basis taken uitvoeren voor het bedrijf.

Maar ik spreek inmiddels ook niet meer van één bedrijf. Ik heb namelijk drie bedrijven! Hierover later meer, maar dit is een heel leuke ontwikkeling die ervoor zorgt dat ik een betere splitsing kan maken in alle diensten die ik samen met mijn team aanbied. Supertof al is het af en toe een flinke puzzel. Wel een puzzel waar ik veel energie uit kan halen!

Toekomstdromen komen uit

Waar ik ooit dus in mijn eentje begon, had ik nooit durven dromen van waar ik nu sta met mijn bedrijven. Of misschien toch wel. Ik droomde, nu nog steeds, van het opzetten van bedrijven waarmee ik andere ondernemers met een uitdaging kansen kan bieden om iets op te bouwen. Dat mijn team nu al uit vier mensen bestaat, nog steeds groeit en elkaar versterkt is iets waar ik enorm trots op ben. Hierdoor heb ik ook een sterke visie en missie voor de komende jaren durven te bedenken, waarover ik binnenkort in een nieuwe aflevering meer over vertel.

Kies voor jezelf

Ik weet zelf hoe het is om te ondernemen met een uitdaging. Die eerste stappen zijn spannend, maar ik hoop dat ik jou kan inspireren om te (gaan) doen wat jij het liefst wilt doen. Een leven opbouwen zoals het bij jou past, dat is iets wat ik jou ontzettend gun. Jouw leven leef je uiteindelijk voor jezelf. Bouw daarom iets op waar je de rest van je leven van kunt genieten. Doe wat je leuk vindt en haal daar energie uit.

Abonneer je ook zeker op de podcastshow, zodat je vanaf nu als eerste op de hoogte bent van de nieuwste afleveringen. Kun je daar niet op wachten? Dan staan er nog bijna dertig eerder gepubliceerde afleveringen online, waar je veel van kunt leren als ondernemer met een uitdaging.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *