Inzicht in je financiën
Life,  Ondernemen

Inzicht krijgen in je financiën

Het is weer 1 maart geweest en dat betekent dat het tijd is voor de aangifte inkomstenbelasting. Om deze aangifte zo goed mogelijk te kunnen invullen, is het van belang dat je een goed inzicht hebt in je financiën. Een administratie die helemaal op orde is, helpt namelijk enorm bij je belastingzaken. Wil jij inzicht krijgen in je financiën? Dit onderwerp besprak ik in aflevering 24 ‘Inzicht in je financiën’.

Het voordeel van overzicht en inzicht krijgen, hebben en houden in je financiën

Een van de grootste voordelen van inzicht krijgen in je financiën, is dat het doen van de aangifte inkomstenbelasting een stuk minder tijd en energie kost. Je hebt al jouw gegevens bij de hand en kunt alle inkomens eenvoudig invullen. Daarbij is het handig als je jouw administratie op orde hebt, omdat je dan weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo weet je de gehele maand waar je aan toe bent. Genoeg mensen die namelijk na hun salarisuitbetaling twee weken leven als een koning om vervolgens de laatste twee weken op een houtje te moeten bijten.

Wil je hier meer mee aan de slag gaan? Mijn e-book ‘Een investeringsplan voor de toekomst’ biedt je inzicht in je financiën. Je leert hoe je jouw leven kunt vormgeven, zodat het bij jou past. Wat jouw belastbaarheid is, wat je wilt doen qua werk en hoe je jouw leven kunt indelen, zodat je nu en later kunt leven zoals jij wilt. Dat zijn onderwerpen die aan bod komen, samen met sparen, beleggen en werken met budgetten.

Werken met budgetten en spaarpotjes

Budgetten en spaarpotjes helpen bij het inzicht krijgen in je financiën. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je geen financiële stress hebt en al jouw rekeningen op tijd kunt betalen. Voorbeelden van spaarpotjes zijn:

  • Vaste lasten (huur, water, gas en licht, internet, gemeentebelastingen et cetera)
  • Huisdieren
  • Sporten
  • Uitjes
  • Huishoudelijke artikelen
  • Boodschappen
  • Onverwachte kosten
  • Kleding

Wil je maandelijks meer kunnen besteden? Kijk dan waar jouw inkomen naartoe gaat. Zo kan het zijn dat je geld uitgeeft aan zaken die je niet meer gebruikt (bijvoorbeeld abonnementen) of aan te veel maaltijdenservices. Genieten van het leven mag, maar het moet wel in verhouding staan. Wat je eraan uitgeeft, moet je er wel echt voor over hebben.

Uitbesteden aan een boekhouder

Veel mensen besteden hun aangifte inkomstenbelasting en andere administratieve werkzaamheden uit aan een boekhouder. Het is wel aan te raden dat je zelf de basis begrijpt om te snappen wat er inkomt en uitgaat en hoe je dit kunt verantwoorden. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij van alles op de hoogte bent. Gaat er iets verkeerd? Dan kun jij dat opmerken. Door zelf al jouw inkomsten en uitgaven te blijven herzien, kun je ook sparen en beleggen voor de nabije en verre toekomst. Als je gericht spaart, kun je flinke bedragen opbouwen en uiteindelijk leven op je eigen voorwaarden.

Creëer inzicht in je financiën

Download de gratis hand-out voor de eerste stap naar het creëren van een financieel inzicht. Wil je meer inzicht krijgen in je financiën? Neem in dat geval een kijkje bij het e-book ‘Een investeringsplan voor de toekomst’. Als je een keer wilt sparren kun je een Kracht en Koffie-sessie inplannen. Samen praten we dan een uur over het inzicht krijgen in je financiën, ondernemen met een uitdaging of een ander onderwerp waar je mijn hulp graag bij nodig hebt.

Succes met het creëren in het inzicht in jouw financiën!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *